Dupuytren

Anonymné
Jozef
· Vytvorené: 5. 5. 2009 · Posledná odpoveď 26. 12. 2017

Dobry den

V r 1996 som bol operovany na oboch rukach na tuto nemoc ktora zacala tvrdou hrckou na jednej ruke na zaciatku r 2000 a potom i na druhej.Operacia nic moc, dost bolestiva pri zakroku na zaciatku-ihla s anestetikom bola velka bolest lebo bola hruba(mozno preto lebo predtym som ziadnu operaciu ci iny uraz okrem drobnych odrenin nemal).Po operacii v noci silne bolesti par dni.V nemocnici Poprad mi o rehabilitaci povedali jedno: cvicte rukou takto a pritom lekar parkrat zovrel a vystrel dlan.Ako novacik so tomu nevenoval pozornost a az teraz po studiu tejto choroby na webe viem o tom viac(dlahy v noci,cvicenie ruky,masirovanie)Zrasty sa znova vracali postupne na oboch rukach a v r 1996 som ojavil na internete novu metodu liecby, ktoru pokial viem nasi lekari ignoruju.Slovensky nazov nepoznam,je to "needle aponeurotomy" co je kratka asi pol hodinu trvajucej ambulantnej navstevy,samotna procedura aj s obviazanim trvala okolo 15 minut a to iste na druhy den na druhej ruke.Stalo ma to- uz nepamatam presne, cosi vyse 100 eur dohromady.Uskutocnilo sa to v Parizi u Dr Lermusiaux ktory asi pred 30 rokmi ako prvy zacal liecit touto metodou.Inac nieco podobne sa robilo uz pred 100 rokmi primitivnejsim sposobom(tenkou pilkou) ale potom prisiel rozvoj chirurgie a akosi sa na to zabudlo.Cely zakrok bol bezbolestny ked opomeniem slabe pichnutie tenkou ihlou pri aplikacii anestetika a potom uz nic. Tou istou ihlou pan doktor prerezal ten "povrazec" (ktory si tam kazdy takto postihnuty moze nahmatat) a to na viacerych miestach a potom mi narovnal prst ,trochu to prasklo a ruka bola rovna.Potom dezinfekcia,obvaz ktory som si dal dolu po par dnoch a siel som domov.Rukou som mmohol robit lahsie prace hned a po tyzdni ur normal. v Parizi robia aj skolenia pre chirurgov ,uz to robia v mnohych krajinach a u nas nic.Kedy sa zobudite pani doktori,o par rokov to budem potrebovat zopakovat a nechce sa mi cestovat Pariz som uz presiel radsej dam zarobit na Slovensku.

Jozef

8 komentárov

Reklama
  • Anonymné
    Zofrej
    26. 12. 2017

    Ahoj,ja mam to iste na oboch rukach,,,v roku 2015 som mal prvu operaciu a teraz idem na druhu operaciu z oboma rukami,Prva operacia prebehla bez bolesti,ruku mi zamrazili a necitil som vobec nic a ani po operacii som necitil bolesti( Obe operacie sa konaju v Rakusku kde zijem).Teraz mam opät to iste a dufam ze sa mi to uz nevrati,,,Po operacii v r.2015 mi povedali,ze mam cvicit z rukou vystierat a zatvarat prsty a otvarat,no nerobil som to casto,ale asi som mal.12.Jan 2018 mam tuto druhu operaciu,tak dufam ze to bude uz lepsie a 23.02.2018 mam druhu OP na druhu ruku a akurat mam narodky,,,to mi dopadlo co?

  • Anonymné
    Terezia196720
    4. 4. 2013

    Pan Juraj. Ja idem teraz 7 aprila uz druhy raz na operaciu Dupuytrenovu kontrakturu pravej ruky. A mam aj ganglion. Urobia mi to vsetko pri jednom zakroku na chirurgii ruky v Ruzinove, Bratislava. Ale mam to aj na lavej ruke. Ale najprv musi byt prava ruka v poriadku. Chodte k lekarovi cim skor, lebo sa to moze zhorsit a mozte mam nefunkcnu ruku. A dlho sa caka na operaciu. Terezia

  • MUDr. Marek Šipka

    · 30. 3. 2013

    Dobry den,
    samozrejme je to mozne a najskor by sa mal riesit syndrom karpalneho kanala. Slachy pri Dupuytrenovej kontrakture postihnute nie su, ide o fibrozne pruhy a samozrejme sa daju odstranit naraz. Treba vidiet.
    Pozdravujem, Dr. Sipka

  • Anonymné
    juraj
    30. 3. 2013

    Pprosim o informaciu.Je mozne mat dupuytrenovu kontrakturu a tym aj sucasne karpalny tunel?Mam aj nieco take ako gangliomy .Zatial mi nikto neporadil ako to riesit ,ak tam je toho viac a cim zacat. A ani netusim,ak je dupuytrenom postihnutych viac sliach,ci sa to da pri jednom zakroku.Dakujem.

  • MUDr. Ján Švehlík

    · 26. 8. 2012
    Najlepší komentár

    Dobrý deň prajem,
    nie je celkom pravda, že sa táto metóda na Slovensku nepoužíva. Tak, ako veľa vecí v chirurgii, má svoje indikácie, ale takisto sú stavy, kedy sa použiť nedá. Preto by som Vám odporúčal navštíviť chirurga, ktorý sa venuje chirurgii ruky a bude Vám určite vedieť poradiť.
    S pozdravom
    MUDr. Ján Švehlík

  • Anonymné
    Jozef
    24. 8. 2012

    Pokial viem tak nie.Momentalne sa o to nezaujimam, lebo pracujem v Londyne a tu je to zadarmo.Prisiel som tu pred vyse rokom a po pol roku som isiel ku svomu obvodnemu ze chcem ist na Needle Aponeurotomy.Za 3 mesiace som siel do nemocnice,trvalo to asi hodinu,za tyzden som uz robil.Ked to porovnam so Slovenskom, tam tu je statna nemocnica na urovni nasej sukromnej, lebo som bol v Ziline na odstranenie hrubych zil laserom.
    Problem s touto metodou je ten, ze sa to rychlejsie vracia.Ja mam uz 57 rokov a moja skusenost je takato.Po normalnej operacii v 1996 mi stacilo ist na dalsiu za 9 rokov.Po zakroku ihlou za 5 rokov.

    Iba na jednom prste sa mi to uz nevratilo,na dalsich troch sa to vracia.
    Ako mi aj tu v Londyne ten lekar co mi to robil povedal,lepsie je normalna operacia,je tam vacsia sanca ze sa to nevrati, co je aj moja skusenost.Ale zasa to priserne boli par noci po operacii,nepomozu ani lieky.A tiez sa to hoji mesiac a ostava velka jazva.
    Je to vikingska nemoc,ide to cez geny aj tisice rokov ,ako mi ten lekar povedal.Rozsirili to Vikingovia po celej Europe,k nam sa to mohlo dostat aj cez Rusko,lebo v Rusku prenikli po riekach dost hlboko do vnutrozemia.

    Jozef

  • Anonymné
    dcera
    24. 8. 2012

    Pan Jozef, zmenila sa odvtedy situacia na Slovensku,lieci sa uz metodou dr. Dr Lermusiaux? Chcem pomoct svojmu otcovi.

  • Anonymné
    jano65771
    23. 6. 2011

    Chcel by som si svoju ruku dať spraviť ihlou. Viete o niekom na Slovensku? Ďakujem.

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Radi Vás vypočujeme
Zapojte sa do diskusného fóra Estheticon. Chýbate nám tu!
Reklama