Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či sa pri operácii gynekomastie vyberá celá prsná žľaza alebo len jej časť. Mám s tým problém od puberty s tým, že sa raz prejavuje zväčsením žliaz na obidvoch prsníkoch, potom sa to upraví a potom sa raz zas zväčší len na jednom, čo je aj môj momentálny problém - na pravom prsníku sa žľaza zmenšila ale na ľavom ostala už asi pol roka zväčšená a je bolestivá. Ide mi o to, či by mi na operácii nevybrali len tú zväčšenú a mne by sa časom mohla zas zväčšiť tá druhá, ktorá operovaná nebola, lebo by som nechcel časom opakovať operáciu.Moje prsné dvorce vyzerajú ale stále ako keby boli nafúknuté, špicaté a sú aj zväčšené. Ale v studenej vode alebo po stlačení sa stiahnu a vyzerajú úplne normálne a nie je mi ani vôbec vidno gynekomastiu. Asi pred 8. rokmi som sa odhodlal ísť na operáciu aj s tým, aby mi plastický chirurg aj zmenšil dvorce. Presvedčil ma, že neide o gynekomastiu ale pseudogynekomastiu a teda môj problém vyrieši len odsatie tuku a že dvorce sa mi potom stiahnu samé, lebo keby mi ich zmenšil operačne, ostali by mi jazvy a vyzeralo by to ešte horšie ako predtým. Bol som trochu skeptický, ale veril som chirurgovi a odsatie tuku som podstúpil. Nosil som kompresnú vestu ešte o týždeň dlhšie a postupoval som presne podľa pooperačných pokynov, ale môj problém, ako som to aj argumentoval pri konzultácii pred operáciou, to absolútne nevyriešilo. Dvorce ostali presne také ako pred tým - veľké,nafúknuté a špicaté. Vedel by mi s tým niekto pomôcť? Raz a navždy vyriešiť operáciou môj problém?
Za všetky odpovede vopred ďakujem.
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.