Rhinoplastika

Anonymné
Any
Nitra · Vytvorené: 5. 3. 2018 · Posledná odpoveď 12. 11. 2018

Dobrý deň, už dlhší čas rozmýšľam nad rinoplastikou nosa, keďže som mala v minulosti zlomený nos a stále ma to veľmi trápi. Každý jeden deň. Chcela by som teda podstúpiť operáciu nosa len vôbec neviem kde. Mám už riadny chaos z čítannia recenzií. Chcela by som Vás poprosiť či by ste mi nemohli dať niejaké rady. Veľmi by mi to pomôhlo. Vopred ďakujem.

15 komentárov

Reklama
  • Anonymné
    Ivanka
    12. 11. 2018

    Ahoj. Prosim ta mas viac foto pred a po? Tiez planujem ist k Sicakovi. Dakujem

  • Anonymné
    Monini
    25. 6. 2018

    nadherny nos, och, viem asi co citite teraz, prajem krasny zivot s novym ja

  • Anonymné
    Anonym593781
    23. 6. 2018

    V ČR bola pacientka na operácii u skúseného chirurga, ktorý školí ostatných v ČR rhinoplastiku, primárna rhinoplastika a skončila s nosom ako sama povedala rovnej frňák zle sa jej dýcha, takto spackať operáciu, samozrejme neustále plače...
    A nebola jediná. Na estheticon fóre sa negatívne hodnotenia mažu a skrývajú ale sú aj iné portály, na ktorých sa dozvieme pravdu o jednotlivých lekároch.
    Lekár si môže myslieť, že vie čo robí, vie to čo ho niekto naučil ale popravde zaspali dobu a prestali sa vzdelávať v tejto problematike a to hlavné tí starí tým sa už nechce platí to všeobecne ale samozrejme sú aj výnimky, ktorí si nedajú pokoj a učia sa aj do 90-tky.
    Jeden doktor z ORL na fóre písal v 2009, že špičku nosa zatiaľ nevie operovať žiaden chirurg v ČR. Tak snáď po 9 rokoch sa čosi naučili.
    A viete koľko druhov osteotómie je v rhinoplastike. 84 naši doktori vedia jednu, laterálnu a to asi tak všetko.
    To preto tie kopčeky, ktoré im akože doktor zabudol odstrániť pri koreni nosu. Nechal zámerne.

  • Anonymné
    kata7475808
    23. 6. 2018

    Myslím si, že každý, kto sa rozhodne pre akúkoľvek operáciu, nie len úpravu nosa, si dostatočne daného lekára preverí. Nezverí sa predsa do rúk človeku, o ktorom nič nevie. A práve preto, tu na tomto fóre, majú ľudia možnosť dozvedieť sa niečo viac o zákroku, na ktorý sa chystajú, takisto si prečítať hodnotenia na lekárov a zhliadnuť reálne fotky uživateľov, ktorí už daný zákrok podstúpili. Každá operácia sebou nesie určité riziko. Pevne však verím, že sa každý lekár snaží zákrok previesť čo najlepšie, kritiku na svoju osobu nikto rád nevidí a rád nepočúva. A hlavne pri tak veľkej konkurencii lekárov, by sa vedome neukracoval o pacientov a hlavne dobré meno. Nie vždy však musí zákrok dopadnúť a hlavne zhodovať sa na 100 % s predstavami pacienta. Veľký podiel na finálnom výsledku má taktiež i samotná rekonvalescencia a dodržiavanie odporúčaní lekára. A keď je z 30 dobrých hodnotení jedno negatívne, to predsa ešte neznamená, že lekár nevie, čo robí a nie je vo svojom obore dobrý. Práve preto je na každom , aby si zvolil pre seba toho najlepšieho lekára, v ktorého má plnú dôveru .

  • Anonymné
    kata7475808
    18. 6. 2018

    Ahoj Laurinq, pridala by si prosím svoje hodnotenie priamo sem
    https://www.estheticon.sk/pridat-pribeh?url=aHR0cHM6Ly93d3cuZXN0aGV0aWNvbi5zay9wYWNpZW50aS9vcGVyYWNpYS1ub3NhLXJoaW5vcGxhc3Rpa2E%3D&procedure=14
    Aby to v diskusiách niekam nezapadlo. Určite to bude mať väčšiu cenu priamo v sekcii Skúsenosti . Ďakujem.

  • Anonymné
    Laurinq
    17. 6. 2018
    Najlepší komentár

    Ahoj, ja som bola u Sičáka v RK, platila som 910€ plus samozrejme predoperačné veci a izba keďže to je normálne vo vojenskej nemocnici. Išla som na odporúčanie kamarátky, aj z tie čo si dali v BB robiť nosy si k Sičákovi dvajú opravovať. A hlavne čo je aj pre teba plus - je to otorinolaryngológ, takže nehrozí že by ti nos len vylepšil po estetickej stránke a potom by si mala napr. problém s dýchaním. Každý ma odhováral, každý. A som najšťastnejšia že som išla, naozaj. Mám dva mesiace po operácii takže ešte sa bude usadzovať. A ešte, mala som kamarátku čo bola na operácii presne že mala zlomený niekoľkokrát a zle sa jej dýchalo a spojila to aj s estetickou úpravou, bola u iného chirurga a bola vyše mesiaca KO, ja som už po týždni normálne fungovala. Je jasné že každý reaguje inak ale Sičák napr. používa gelaspon a nie tie hybridné tamponády ktoré keď vyberajú z nosa je najhorší pocit na svete, gelaspon sa prirodzene rozpustí. Takže určite odporúčam jeho :) držím palce

  • Anonymné
    Anonym593781
    17. 3. 2018

    Chrirurg urobí s nosom to čo vie záleží aké má skúsenosti. Je zvlaštne koľko je v SR chirurgov čo robia rhinoplastiku, v Maďarku som ich našiel podstatne menej ale zato sú špecializovaný na rhinoplastiku, ale aj v ČR majú doktora čo odoperoval už 4000 nosov, po takom čísle sa na neho nejaká zručnosť musela nalepiť.
    Nikomu som do hodnotenia nepísal, že má zlý nos alebo, že sa mi nepáči hovorím to všeobecne, z toho čo som tu videl, niekto som mnou súhlasí iný nie, niekto chce tenší nos, niekomu naopak bude lepšie ladiť s tvárou širší nos, jediné čo je dôležité či samotný pacient pacientka je s výsledkom spokojný/á.
    Ale pochybujem že by chirurg niekomu úmyselne chcel robiť širší nos, to je skôr vedľajší efekt po odseknutí hrboľu.
    Je tiež rozdiel čo komu chirurg robí, ak mu odsekne z nosa 1mm tak to ani nie je poznať na šírke nosa a pacientka napíše aká je spokojná a povie ,že najlepší chirurg, lebo možno niekomu vadil aj 1mm minihrb.
    Ono keď má niekto dlho nos v dlahe a je stále zapuchnutý pacient aj zabudne aký ten nos bol pred operáciou, až dovtedy kým si to nevšimnú jeho známi.
    Ono nejde vždy len o pokožku, samozrejme aj hrúbka pokožky urobí nejaké mm navyše, ale nie je to skôr tým, že chirurg neurobil to čo mal napr. osteotómiu, alebo liečebný proces nedopadol dobre, lebo dlaha dostatočne nefixovala nos, čo sa často stáva, že nosové kosti po odseknutí hrbu nedržia spolu a je medzí nimi medzera a je dôežité aby sa tá medzera ešte viac nezväčšovala a každý mm navyše je hneď vidieť, o tom nikto nepíše, ale pacienti čo sa chystajú na operáciu by mali o tom vedieť a riadne preklepnúť chirurga, čo môžu od operácie čakať, aby neboli potom v šoku, lebo sa to stáva dosť často.
    Nejaké info o priebehu opéracie a aj liečby by bolo prínosom pre každého, kto sa chystá na operáciu, prečo sa majú pacienti učiť na vlastných chybách, keď sa môžu poučiť z chýb iných.
    Len predvčerom som čítal recenziu, chirurg veľmi uznávaný všetci ho chvália, že super nosy robí, aj ostatní chirurgovia ho považujú za najlepšieho odborníka v ČR a bolo to len koncom roku 2017,
    keď jedna slečna z Ukrajiny bola u neho na rhinoplastike a bola veľmi nespokojná podľa tých fotografií sa ani nečudujem, a následne ďalšie hodnotenie bolo od pani z ČR rovnako mu dala až 1 hviezdičku vraj je ten nos skoro taký istý ako predtým a ona k nemu už nepôjde. A to som chcel ísť k nemu.
    Nepíšem to preto, aby som niekoho odrádzal od operácie, ale aby boli max max opatrní pri výbere chirurga.

  • Anonymné
    Davi7473385
    17. 3. 2018

    Necudovala, lebo o tom viem. A taktiez viem, ze zahranicni sa chodia operovat na Slovensko. Rozumiem, ze sa Vam nepaci ani jeden nos tu na fore, ale pokial dovolite, nechajte tych, ktorym sa ich nos po operacii paci a nezhadzujte ich pocit z operacie. Zacinam mat pocit, ze by sa Vam vlastne nepacil ziaden nos.

    Ludia casto zabudaju, ze chirurg vychadza z toho, ako pacient vyzera a aj ked plasticka chirurgia dokaze vela, nedokaze zo starsej damy vykuzlit 20tku, alebo sirokeho kriveho nosa s hrbom a hrubsou pokozkou ( aj na tom zalezi) vykuzlit vystavny rovny nos europskeho 15rocneho dievcata/ chlapca.

    Chapem, alebo vlastne nechapem, (ale snazim sa) ake to je mat za sebou nepodarenu operaciu. Je mi luto, ze Vam to tak dopadlo. Co viem je, to ze tato debata by nemala konca, preto pokial dokazete, skuste nechat tych, co su spokojni s vysledkom operacie, sa tesit. A pokial uz viete ako si Vy vyberiete chirurga, tak drzim prsty, aby to vyslo k Vasej spokojnosti. Jana

  • Anonymné
    Anonym593781
    16. 3. 2018

    By ste sa čudovali koľko zahraničných pacientov si chodí do ČR operovať nos čím má chirurg lepšie výsledky tým je populárnejší. Na operáciu nosa sú 2 pokusy, ďalšie operácie sú veľmi rizikové a môže sa stať, že tretia by stav ešte zhoršila. Nemôžem si pomôcť ale mne sa nepáči ani jeden nos z hodnotení na tomto sk fore, všetky sú spredu široké, pacienti neuvádzajú po akom časovom období od operácie je snímka vyhotovená, ale viem, že nos može byť po operácii spredu krásne tenký. Je to o skúsenostiach dotyčného chirurga. Chápete keď ste v praci a všetci ľudia pred vami uhýbaju pohľadom, aby sa nemuseli pozerať na váš nos s takým výsledkom nebude žiaden pacient spokojný.

  • Anonymné
    Davi7473385
    16. 3. 2018

    Miki, napadá mi jedna otázka, keď sa neurazíte, nie ste náhodou plastický chirurg? :) Máte to naštudované spredu aj zozadu.
    Ja nie som, a viem Vám povedať iba toľko, čo som hovorila s chirurgami a pacientmi tu na portále.
    Súhlasím s Vami, že mať atestáciu a skúsenosti nie je to isté, ale skúsenosti naberú iba tým, že budú operovať.

    Čo sa týka výberu kliniky či doktora, záleží na každom z nás, aké má preferencie. Operácia nosa je pravdepodobne jedna z najťažších a práve preto, že ako píšete, nos je uprostred tváre a teda si ho pacienti skúmajú aj najčastejšie. Určite je potrebné ísť na konzultáciu aspoň na 2-3 kliniky/k lekárom, ktorých si už pacient dopredu vyhliadne buď na internete, alebo čo začuje od známych. Nechať si ukázať fotografie pred/po, urobiť nákres a detailné vysvetlenie by malo byť samozrejmosťou. Na základe toho by som vybrala lekára, ktorý by ma operoval. Internet je jedna vec, dôležitá je osobná konzultácia. U viacerých chirurgov uvidíte, ako kto vysvetľuje, koľko s Vami strávi času, môžete sa spýtať to, čo Vám nie je jasné, alebo keď to má človek naštudované, opýtať sa, ako by doktor riešil toto či ono.

    Spokojnosť s operáciou je u každého pacienta iná. Jeden je spokojný s tým, s čím by iný nebol. Niekto je spokojný, že už nemá hrb, iný nie je, lebo sa k nemu po operácii nevrátil partner, ktorý ho opustil.(nemyslím nikoho konkrétneho) Spokojnosť s operáciou je veľmi subjektívna záležitosť.

    V každom prípade, komplikácie po operáciách môžu nastať. Veľa záleží aj na našom tele ako operáciu zvládne. Ani doktor dopredu na 100% nevie, ako pacientovo telo zareaguje.

    Čo sa týka špecializácie, neviem si predstaviť, že by u nás doktor operoval iba určitú časť tela a ostatných pacientov by odmietal. Obávam sa, že pri počtoch ľudí, ktoré na Slovensku máme, a ktorí by boli ochotní za ním napríklad cez celú republiku ochotní cestovať, by sa neuživil.
    Jana

  • Anonymné
    Anonym593781
    15. 3. 2018

    Ten príspevok, ktorý tu nie je zobrazený, môžete si ho prečítať v mojom profile, a týka sa výberu plastického chirurga na rhinoplastiku a nie v USA, ani na Slovensku, ale všeobecne na celom svete okrem Talibanu (tam nechoďte, odsekávajú z nosa príliš veľa): "Úprimná debata o výbere plastického chirurga pre vašu primárnu alebo revíznu rhinoplastiku" https://www.estheticon.sk/uzivatelia/miki35
    Mať atestáciu a mať skúsenosti sú dve rozdielne veci. Rhinoplastika sa väčšinou vykonáva zatvoreným prístupom, tj. chirurg reže do vnútra nosu a nevidí do čoho reže.
    A u nás sa chirurgovia nešpecializujú na konkrétne časti? Väčšina chirurgov ide študovať jednoduchší odbor, špecializáciu kde nájde na Slovensku uplatnenie, napr. chirurgiu ruky, aby mali papier, ale na rhinoplastiku bude treba mať viac než len diplom. Koľkí chirurgovia na Slovensku majú špecializáciu na tvárovú chirurgiu a aj ju denne vykonávajú. Asi toľko k tomu. Je asi rozdiel medzi atestovaným chirurgom a chirurgom, ktorý vykonáva 2 operácie nosa denne už desať rokov.
    V zahraničí si chodia chirurgovia trénovať rhinoplastiku na patológiu.
    Ja už by som sa už Slovensku operovať nedal. Jediné čo nás môže presvedčiť sú fotky, ale nie ukradnuté fotky. ako napr. "Yes Visage" používa na tomto fóre v galérii fotku už spomínaného doktora z USA. https://www.estheticon.sk/pred-po-obrazky/operacia-nosa-rhinoplastika/photo/687190#gallery
    Vôbec by ma neprekvapilo, ak by ani jedna z tých fotiek nebola ich.
    https://www.estheticon.sk/pred-po-obrazky/operacia-nosa-rhinoplastika?doctor=yes-visage-bratislava#pred-po-obrazky
    Ak nemajú vlastné fotky, asi sa nemajú čím chváliť. Dali by ste sa operovať na takejto klinike?
    Rovnako fotka z profilu nestačí, z profilu nemožno vidieť šírku nosa spredu.
    Chápete idete si dať zmeniť nos uprostred vašej tváre na, ktorý sa bude každý pozerať.

    K tomu hodnoteniu, to sú tie hviezdičky, niekto je spokojný napr. s operáciou uší, ruky, znamienkom vlasov, to všetko sa premietne do hodnotenia, ale ak ide pacient na rhinoplastiku jediné čo nás zaujíma sú výsledky z rhinoplastiky, pričom mnohé hodnotenia čo majú 5 hvizdičiek nemajú fotku, bez fotky pred a po nemožno zistiť či je hodnotenie objektívne.

    Je to jednoduché, stačí si prečítať preložený text od doktora z USA, po aplikácii filtra možno zistíte, že na Slovensku prepadne sitkom kritérii 95% kliník.

  • Anonymné
    Davi7473385
    15. 3. 2018

    Dobrý deň, Miki, môžem sa spýtať o aký príspevok, ako si vybrať správneho chirurga, sa jedná? Vaše postrehy určite pomôžu aj iným. Len pokiaľ sa budú týkať, ako si vybrať chirurga v USA, u nás to nebudú veľmi relevantné.

    Štúdium v zahraničí a na Slovensku sa u plastických chirurgov líši. Plastický chirurg má atestáciu z plastickej chirurgie, mnoho z nich i z chirurgie a spomínanej chirurgie ruky, čo je len ďalšia špecializácia okrem plastickej chirurgie. V zahraničí sa naopak špecializujú na konkrétne časti tela, tak ako píšete. Plastický chirurg by samozrejme vysvetlil, aké štúdium je potrebné zvládnuť.
    Ešte otázka, ktoré hodnotenie podľa Vás nestojí za nič? Pani sa len pýta, kam na má na rhinoplastiku ísť. Kam by ste jej odporučil?

  • Anonymné
    Anonym593781
    11. 3. 2018

    Príspevok ako si vybrať správneho chirurga tu je, ibaže ho moderátori neuverejnili, beriete si na zodpovednosť tých, ktorým zničia pseudo-rhinochirugovia nos. Nechápem to. Asi si neuvedomujete aká náročná je rhinoplastika, ten text je od doktora z USA špecialistu na tvárovú chirurgiu, teda aj nosy. Text je pod každým neštastným pacientom, ktorý mu písal a prosil o radu kvôli nevydarenej rhinoplastike. Ja som to len preložil. Keby som o obsahu textu vedel pred operáciou, ušetril by som si starosti s reoperáciou. A inak to hodnotenie čo tu je nestojí za nič. Lebo chirurg robí aj iné operácie mimo rhinoplastiku, ktoré mu ovplyvňujú hodnotenie. Ešte to inak poviem, rhinoplastiku vykonavajú plastickí chirurgovia, ktorí majú inú špecializáciu napr. chirurgia ruky. Niečo možno vedia, ale nie tak ako špecialista na rhinoplastiku.

  • Anonymné
    kata7475808
    9. 3. 2018

    Ahoj Any, máš pravdu, recenzií a rôznych hodnotení je už všade mnoho, ale práve tie recenzie by Ti mali pomôcť so správnym rozhodnutím. Zdravie máme len jedno a preto by malo byť dôležité dobre si vybrať lekára a nebáť sa zveriť do jeho rúk. Skús sa ešte pozrieť na tento odkaz, verím, že Ti pomôže pri rozhodovaní. Okrem odporúčaní tam nájdeš i dôležité informácie od ľudí, ktorí už operáciu nosa podstúpili. https://www.estheticon.sk/chirurgovia/operacia-nosa-rhinoplastika

  • Anonymné
    miakremn
    Popredný člen
    8. 3. 2018

    Ahoj Any, ja som bola na rhinoplastike u MUDr. Jezovitivej v Pezinku a som spokojna. Ak ti zalezi aj na cene tak jednoznacne odporucam, vyckaj si na zlava dna na kupon v cene 980€ zs komplet rhinoplastiku, zakup si ho, a potom sa objednaj. Ani cakacia doba nie je strasna, do mesiaca budes mat po tom :-) Hlavne sa neboj, vzdy sa mozes dopredu objednat na viacero konzultacii a vybrat si podla vlastneho usudku, instinkt ti napovie uvidis. Drzim prsty pri vybere. Urcite vysledok nebude horsi, uvidis.

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Radi Vás vypočujeme
Zapojte sa do diskusného fóra Estheticon. Chýbate nám tu!
Reklama