Rozsirene nosove kosti po operacii

Anonymné
Mawarick
Trenčín · Vytvorené: 6. 6. 2019 · Posledná odpoveď 17. 1. 2021

Tak som do toho vhupol a hned narazil na problem, o ktorom som ani nedufal, ze by sa mohol stat..odstranenie hrbu a rozmery zboku nosa dopadli predbezne dobre, verim ze tomu tak bude aj po odpuchnuti..vpredu je to horsie..nejake vybocenia, stopy po sekani, ale hlavne prilis rozsirene nosne kosti, hlavne jedna strana, ktora je vyrazne kostnatejsia. Vyzeram ako po uraze ci cerstvej bitke..dost ma to mrzi a o psychickej zatazi pisat hadam ani nemusim..clovek by mal po takejto operacii vyzerat aspon o nieco lepsie a nie naopak..uvazujem co dalej. Prepokladam, ze mi reklamaciu uznaju, lebo toto sa neda neuznat..obavy su a dovera v operatora sa nastrbila..mal niekto este takuto skusenost s vyraznymi nepravidelnostami nosovych kosti, ci som raritny pripad? Pred operaciou som mal nos zpredu rovny..ps: Ti, co riesite malinke nepravidelnosti, hrbolceky, majte sa radi, nechodte pod noz zbytocne a neriskujte vacsie problemy. Clanky v casopisoch su pekne, realita je o niecom inom.

4 komentáre

Reklama
  • Anonymné
    Kobi
    17. 1. 2021

    Ahoj vítam tvoj príspevok pretože už vyše pól roka hľadám dr čo by mi dal dokopy nos ale mám veľký problém si nájsť tu na SVK niekoho koho práca by má ohúrila. Prosím ťa kde si si dával robiť nos? Mám problém že po útoku mám viditeľne jednu stranu zdeformovanu a špička nosa je tiež na Tom nie najlepšie už na pohľad vidno že mám na nose priehlbinky plus dycham tak polovicato. Fakt potrebujem mega odborníka a čo som videla tak skôr zahraničné prace sú podľa môjho gusta

  • Anonymné
    Mawarick
    12. 6. 2019

    To, kde ma operovali zverejnim aj s fotkami po kontrole o dva tyzdne, po vyjadreni operatera/ky. Clovek by neveril, ze by sa nieco take mohlo stat..obavam sa,ze ked to tu zverejnim, niekto to tu vymaze..keby viem,,ze takto dopadnem,,tak by mi nevadil ano hrbol, ani velkost nosa.

  • Anonymné
    Mawarick
    12. 6. 2019

    Skoda, ze som tieto veci nevedel skor..je fakt, ze mam nos ako po autonehode..a to bol zpredu pekny rovny..riesil som hlavne hrbol a projekciu. Snazim sa teraz orientovat a poziadat o pomoc len tych najlepsich..

  • Anonymné
    DoKtoR740620
    12. 6. 2019

    Ja som mal tiež, kde ťa operovali, asi v nejakej nemocnici. V drvivej väčšine rhinoplastika vyžaduje aj osteotómiu, bez nej sa kosti dajú posunúť len veľmi ťažko. Bez osteotómie sa vždy budú chcieť vrátiť späť, ak sa chirurg pokúsi posunúť kosti bez osteotómie s veľkou pravdepodobnosťou to povedie k náhodnej deformácii kostí. Rhinoplastika sa dá urobiť aj bez osteotómie ak sa odstraňuje len minimálna nerovnosť asi tak do 1mm. Na Slovensku osteotómiu nevie asi nikto boli nejaké pokusy ale laterálna je asi vrchol rhinoplastiky a to aj v Čechách, laterálna nestačí pri väčších nerovnostiach je nutné posunúť kosti aj pri koreni a s tým si nikto ani neťukne a vôbec neodporúčam to ani nikomu skúšať ak to nikdy predtým úspešne nevykonal. Jednak to operujú ako nikdo na svete možno v Afrike ešte, kamera bez kamery sa nerobí nič. Štstisticky až v 77 % prípadoch došlo k poškodeniu sliznice po vykonaní klasickej osteotómie s osteotómom a kladivom, neskúsený chirurg môže spôsobiť ešte aj edém prípadne nalomiť kosť na nesprávnom mieste, spôsobiť viditeľné nerovnosti na tvári po osteotómii. Ja som bol núteny ísť na operáciu mimo SR lebo tu a v ČR to je katastrofa. A to som obehol tých chirurgov čo vraj ostaných učia rhinoplastiku, po tých konzultáciách som len zalomil rukami, aké obrovské medzery majú. Na reoperáciu k tomu istému rozhodne nechoď, kukni na instagram, pozri si prácu zahraničných chirurgov. Reoperácia je podstatne tážšia nehovoriac o tom akým spôsob tu operujú zatvorenou rhinoplastikou, tak snáď už nikde neoperujú, oni lezú pod kožu, to spôsobí rozsiahle poškodenie a zjazvenie tkanív.

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Radi Vás vypočujeme
Zapojte sa do diskusného fóra Estheticon. Chýbate nám tu!
Reklama