Kedy po extrakcii ist na zubný implantát

Anonymné
tina_o59694
· Vytvorené: 17. 4. 2011 · Posledná odpoveď 17. 1. 2012

Dobry den, rada by som sa opytala na par veci ohladom zub. implantatu. Po zapale okostnice mi museli vytrhnut zub (vlavo hore 6) aj s korenom, na ktorom bola korunka s mostikom (smerom na vlavo hore 5, tam uz nebol zub len mostik uchyteny prave o tuto 6)...pred 3 tyzdnami... Neostava mi nic ine ako zubny implantat do kosti na ten isty sposob.(6- implantat a 5 mostik). Ako dlho treba cakat, kym sa rana dostatocne zahoji a je mozne implantat osadit a kolko by ma to stalo? (v lepsej kvalite). Dakujem pekne za odpoved Martina

5 komentárov

Reklama
  • MDDr. Martin Šrank

    · 17. 1. 2012

    Dobry den,

    ano, istych pripadoch je mozne vybavit implantat docasnou korunkou hned po implantacii, zavisi to ale od stavu lozka pre implantat. V horsom pripade je mozne zhotovit docasny adhezivny mostik pre cas vhojenia implantatu. V optimalnom pripade pridete na Slovensko 2 krat. Ak mate zaujem o osetrenie, kludne ma mozete kontaktovat.

    S pozdravom,

    MDDr. Martin Srank

  • Anonymné
    mishka_gall_hai85138
    17. 1. 2012

    Dobry den,

    Chcela by som poziadat o radu ohladom implantatu. Moj pripad zacal pred asi rokom, ked som prisla k mojmu zubarovi, aby mi napravil zuby. Mam 25 rokov a moj problem bol treti horny zub, ktory mi narastol o niekolko milimetrov vyssie od ostatnych koli stvrtemu zubu a zadnych stoliciek ktore mi posuvali {krivili} ostatne zuby. Zubar mi vytrhol vsetky 4 zadne stolicky a uz spomenuty zub c.4. Nasadil strojcek na jeden rok. Tymto sposobom {vraj} chcel stiahnut zub c.3, co sa mu nepodarilo, pravdepodobne koli mojmu veku, predsalen strojcek sa nasadzuje detom, kedy sa zuby este daju relativne lahko posuvat. Takze po roku so strojcekom, vytrhnutymi 5 zubami {z toho jeden co bol vytrhnuty uplne zbytocne !}, vdaka comu mam zdeformovany zhryz a "vyhodenymi" 1500e som tam kde som bola pred rokom.
    Teraz chapem ze jedinym riesenym ako dosiahnut krasny chrup je implantat. No vdaka praci mojho skveleho zubara potrebujem nahradit nie len jeden ale zuby dva. C.3 a zbytocne vytrhnuty zub c.4
    Vie mi niekto poradit kde najdem kvalitneho a HLAVNE seriozneho zubara ktory vie co robi ? A kolko ma to bude stat.
    Moj druhy problem je ten ze byvam mimo slovenska. Existuje expresne riesenie ? Ako dlho to potrva a kolko krat sa musim vratit na SVK ? Citala som ze dnes sa to da vsetko zvladnut v jeden den, je to tak ?

    Dakujem pekne za odpoved
    Mishka

  • Anonymné
    drsrank0
    24. 5. 2011

    Dobry den,

    extrakcie, cize vytrhnutie zubov su ciastocne hradene poistovnou. Implantaty bohuzial nie. Cena implantatu je zavisla od znacky, typu nahrady atd., blizsie informacie Vam mozem poskytnut na zaklade osobnej konzultacie.

    S pozdravom,
    MDDr. Martin Šrank.

  • Anonymné
    janka_hyllova61372
    24. 5. 2011

    dobry den ja by som sa chcela opytat tiez ohladom tychto implantatov.mam slovenske poistenie a teraz som bola v Rakusku na par dni a tiez som mala zapal okostnice.bola som vo Viedni v Universitätklinik a len mi dali do vnutra to liecivo a za dva dni som mala prist opät aby mi ten zub vythli ....ked som prisla tak skonstatoval ,ze to ´nieje az take dolezite lebo v najblizsom case by som si mala dat vytrhnut 7 zubov ktore su v dezolatnom stave. Ak tomu by som sa chcela spytat ci existuje tiez neaka taka klinika na slovensku kde sa robia taketo zakroky alebo ci to robia zubary ktory su neni sukromnici a preplaca to poistovna a kolko stoja priblizne implantaty na slovensku
    dakujem
    alebo keby sa nasiel neaky zubar ktory by mi vedel poradit

  • Anonymné
    drsrank0
    11. 5. 2011

    Vsetko zavisi od stavu Vasej kosti v mieste extrakcie a od stavu po zapale tkaniva. vela by napovedal rtg snimok. Nahrada jedneho zuba implantatom v pripade, ze nie su potrebne operacne zakroky pre zvacsenie objemu kosti (augmentacia), je od cca 800 Eur aj s kovokeramickou korunkou(system Ankylos - Nemecko). Uplne kostne hojenie v mieste extrakcie trva najmenej 3 mesiace, ale nie vzdy je potrebne cakat tak dlho.

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Radi Vás vypočujeme
Zapojte sa do diskusného fóra Estheticon. Chýbate nám tu!
Reklama