Dobrý deň, určite sa to už asi niekto pýtal ale mne to nedá - ostanú bradavky po operácii rovnako citlivé ako pred ňou alebo nie. Ďakujem.
Lea, zial reoperacia napomohla. Diskutovala som to s re-operaterom a zaver je taky, ze mi pri prvej operacii na inej klinike poskodili nerv, co bude trvala zalezitost.
Dobry den, pomohla vam operacia? Ja mam podobny problem. Citlive, bolestive bradavky na dotyk...prsia su zah9jene ale citlivost bradaviek na dotyk uz niekolko rokov rovnaka-bolestiva...je teda potrebna dalsia operacia?
Nuz, tak som asi jedina vynimka na svete. Lebo mam 14 rokov implantaty a odkedy som sa zobudila z narkozy, do chvile v ktorej pisem tento komentar po 14 rokoch mam na jednej strane zmenenu citlivost bradavky. a to taku ze cast bradavky je otupena a vedla toho tupeho miesta je miesto ktore inac vnima jemny dotyk - a to bolestivo. Namiesto napriklad posteklenia citim dost neprijemnu bolest. Kojenie bolo strasne, na tom prsniku poviem uprimne.
Takze tolko. Ano, moze dojst k trvalej zmene citlivosti alebo znecitliveniu, dokym mate dany implantat v tele. (zatial neviem ci mi pomoze reoperacia, lebo ju estelen planujem podstupit)
Dobrý deň,nie je žiadny dôvod na to,aby po augmentácii dochádzalo ku zmene citlivosti dvorcov a bradaviek.Ich vnímanie a schopnosť kontrahcie zostávajú plne zachovalé nielen po augmentácii,ale aj po náročnejších operáciách prsníkov/mammaplastike/,kde je rezov omnoho viac.Počas bezprostredného intervalu,keď je prítomný opuch môže byť vnímanie dotyku mierne znížené.Občas pciťuje dotyčná žena napätie alebo pichanie v oblasti bradaviek spôsobené kyslejším pH v oblasti prsníkov spôsobeného hojením a tvorbou kolagénnej kapsuly okolo implantátov.Stav je vždy prechodný.
Plastická chirurgička MUDr.Helena Ježovitová
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.