Dobry den, 3roky dozadu som tiez podstupila augmentaciu (impl.pod sval). 2 a pol roka som si uzivala nadherne prsia a potom to prislo :(.... Jeden z prsnikov zacal tvrdnut, bol velmi napnuty a pocitovala som aj bolest. Bola to obavana kapsula :(...Tak som podstupila operaciu, kde mi pan doktor prsnik vycistil a rovnaky implantat mi vlozil naspat. Podotykam to bolo v auguste 2011. Po 4 mesiacoch sa to cele zopakovalo, znova mam kapsularnu kontrakturu. Takze ma caka 3 operacia prsnika, teraz v marci... Ako sa vravi do tretice vsetko dobre, tak verim, ze vsetko dobre dopadne.
Este by som mala par otazok: - su implantaty nagor naozaj take kvalitne? - je dobry napad, ak mi pan doktor chce dat implantat s hladkym povrchom? - mozem si aj sama za kasularnu kontrakciu ci za to moze (mozno) lekar, resp. mam len smolu?
Velmi pekne Vam dopredu dakujem za Vase odpovede!
Erika
Ok dik
Na základe práva na výmaz sme tento príspevok odstránili.
no to si ma nepotesila,dufala som,ze to bude menej boliet kedze uz je tam kapsa vytvorena na vlozenie silikonu.
tak uvidime
Ahoj Miska. Kazde jednotliva operacia boli rovnako... Rez mam z dola. Vzdy mi robili rezy z toho isteho miesta. Drzim palce, aby to dopadlo dobre :)...
mila Erika, kedze mas za sebou 3 operacie budes mi vediet dat info z prvej ruky, ja pomyslam nad vymenou implantatov a zaujima ma,ci to boli rovnako ako prvotna operacia,kadial mas rez?
dakujem
Dobry den Erika
chcela by som sa Vas opytat ci ste sa po tretej operacii kaps. kontraktury zbavila? Ja mam za sebou taktiez 3 operacie ale kontrakturu mam stale
dakujem za odpoved
s pozdravom
Martina
Milá pani Erika.
Chápem,že každá rada má pre Vás cenu zlata. Ako som už písal vo svojom prvom príspevku,mal som za celů svoju prax 1 prípad kapsulácie vlastnej klientky. Bola obojstranná. Pokiaľ riešim klientky z iných pracovísk,sů v drtivej vačšine tiež obojstranné. Takmer vždy odstraňujem celů kapsulu pred vložením nového implantátů. Pri augmentacii je veľmi doležité,aby mal implantát dostatočný-primeraný priestor,aby sa plne rozprestrel. Nebol to Váš prípad a preto \"hnevá\" len 1 strana?Hladkého povrchu by som sa obával. Historia to dokladuje dostatočne,hladký povrch neustále dráždí púzdro okolo implantátů svojím neustálým pohybom a púzdro hrubne,priestor okolo implantátů sa zmenšuje,ten sa deformuje,mění sa tvar prsnika. Som za texturovaný povrch. Veľa šťastia.
Vazeny pan doktor (Hirnak),
chcem sa Vas opytat, co by ste mi odporucil Vy? Keby som Vas navstivila, sko by ste mi pomohol s mojim problemom?
Dakujem Vam pekne za Vasu odopoved!
Erika
Dakujem Vam obom velmi pekne. Nezostava mi teda nic ine, ako dufat, ze do tretite bude vsetko dobre...
Dobrý deň prajem,
implantáty Nagor sú také kvalitné, ako každé iné. Okrem PIP implantátov, samozrejme. Takže si myslím, že s výberom výrobcu môžete byť spokojná.
Jestvuje názor, že za vznik kapsulárnej kontraktúry môže zodpovedať v ojedinelých prípadoch paradoxne textúra implantátu. Preto to rozhodnutie Vášho lekára pre hladký implantát môže byť správne.
A za kapsulárnu kontraktúru určite nemôžete Vy, ale je to vyššia moc.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík
Dobrý večer paní Erika.S odpoveďou kolegu MUDr.Švehlíka by som celkom nesúhlasil.Osobné skúsenosti s impl.Nagor nemám.Polemizoval by som s kaps.kontraktúrou - hladký povrch implantátu a \"nemožete za to Vy\".Obecně v odbornej verejnostipretrváva názor, že implantáty s hladkým povrchom sa v ČR a SR prestali používať preto, že bol štatisticky dokázaný vačší výskyt kapsulárnej kontraktúry.Práve toto riziko mali znížiť implantáty s texturovaným povrchom.Za svoju 15 ročnú prax s augmentáciou /radovo stovky augmentácii/ a používanim výslovně len texturovaných implantátov som sa stretol s kaps.kontraktúrou 1x !!!Druhý dovod, prečo nesúhlasim s kolegom je,že príčinou kapsulárnej kontraktúry nie su ani tak implantáty akéhokoľvek povrchu, ale skor \"prehnaná hojivá schopnosť\" Vášho organizmu, ktorý implantát berie ako cudzie teleso a okolo neho vytvorí hrubé fibrózne púzdro,ktoré deformuje implantát a v konečnom dosledku prsník.
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.