Serom

Anonymné
karma
Košice · Vytvorené: 10. 6. 2012 · Posledná odpoveď 26. 12. 2012

Chcem vediet, ci ste musela niektora po mesiaci-dvoch od absolvovania plastiky a zväcsenia prsnikov podstupit aj vyber implantatov? Ja asi budem musiet pre tvorbu seromu-tekutiny v oboch prsnikoch. Pricinu tvorby tekutiny mi nezistili, nevieme preco sa to opakuje. Beriem antb., dodrzaivam kludovy rezim, a aj tak.

11 komentárov

Reklama
  • Anonymné
    lucky
    26. 12. 2012

    Ahoj,kedy sa mne tekutina začala znovu tvoriť, to nikto presne nevie...Prišlo sa na to po 3/4 roku, kontrolné sono 3 mesiace po augmentácii bolo OK.Implantáty mám pod svalom,chvíľu zrejme trvalo kým sa tam vytvorilo toľko tekutiny aby to začalo byť vidieť.Postupne to prsník nadvihovalo a zväčšilo,vtedy som si to aj všimla.Bolesti som nemala žiadne. Či je u Teba možnosť že sa tekutina vstrebe to ja netuším, ale možné to je ,aj také prípady už boli.Asi záleží na tom v akom je to celé štádiu. U mňa už iná možnosť ako revízna operácia žiaľ nebola. Sťahujúcu podprdu chápem,ale načo ibalginová masť - máš bolesti? A v čom pomôže magnetická rezonancia? ...

  • Anonymné
    Newgirl
    21. 12. 2012

    Ahoj, dakujem za spravu. Ktory doktor ti to robil? Ja som bola na opke v Prahe. Ako dlho ti trvalo kym sa ti tekutina znovu vytvorila? Mala si aj bolesti prsnika?
    Ja nosim teraz stahujucu podprsenku a mastim ibalginovou mastou. 21.1 idem na megneticku rezonaciu. Je moznost, ze sa tekutina sama vstrebe? Mas implantat pod svalom, alebo pod zlazou? Dakujem za spravu.

  • Anonymné
    lucky
    21. 12. 2012
    Najlepší komentár

    Ahoj,mne tiež robili sono a potom tekutinu ihlou odoberali - 2X. Nepomohlo, musela som podstúpiť revíziu - ďalšiu operáciu,keď mi p.primár implantát vybral,seróm odstránil a potom implantát vložil späť.Teraz som v štádiu rekonvalescencie,kontrola prebehla po mesiaci úspešne,je to v poriadku.Dúfam že to tak aj zostane,lebo celá situácia bola a aj stále je veľmi nepríjemná,fyzicky ale aj psychicky.Tiež aktívne hodne cvičím-beh,aerobic,joga a je tam možná súvislosť,aj keď to nie je nijako dokázané.V niektorých prípadoch môže organizmus reagovať tvorbou serómu. Poznám niekoľko dievčat ktoré vôbec nečakali 2 mesiace po operácii kým začali znovu cvičiť a nič sa im nestalo,je to veľmi individuálne.Ja som bola po augmentácii tiež netrpezlivá a cítila som sa výborne,začala som cvičiť trochu skôr.Teraz necvičím vôbec,bojím sa,aj keď je všetko OK,teraz po tom všetkom sa už určite nebudem ponáhľať aj keď mi cvičenie VEĽMI chýba.Budem Ti držať palce aby všetko dopadlo dobre a prajem Ti pevné nervy,trpezlivosť a optimizmus!!!Potom napíš ako si dopadla,budem rada!! O možnosti takéhoto dopadu augmentácie som ani len netušila,až keď som sa prihlásila na túto stránku som zistila že nie som sama s týmto problémom.Ale musím povedať že prístup p.primára bol a je skvelý,ľudský,vidím a cítim že aj on chce aby som bola v poriadku.To je v dnešnej dobe rarita...

  • Anonymné
    Newgirl
    20. 12. 2012

    Ahoj, ja momentalne som v stadiu riesenia tiez tekutiny v prsniku. Dnes mi robili ultrazvuk a brali vzorku. Po odsati sa ti stale vytvara tekutina? No to sa mam na co tesit. Ja som to pripisovala mojmu aktivnemu cviceniu vo fitku.

  • MUDr. Imrich Kováč, MPH

    · 31. 10. 2012

    Dobrý deň,
    v prípade, ktorý popisujete je bohužiaľ len malá šanca, že by sa seróm spontánne prestal tvoriť. Určite by som doporučil kontrolné sono prsníkov a následne zvážil operačnú revíziu. Je možné, že bude potrebná kapsulektómia (odstránenie vnútornej jazvy okolo implantátu, ktorá môže byť príčinou tvorby serómu) a/alebo explantácia (odstránenie implantátu von z tela). S časovým odstupom je potom možné za vhodných podmienok opäť podstúpiť implantáciu, ktorá už môže byť bezproblémová.

    S pozdravom,
    MUDr. Imrich Kováč
    Avelane clinic

  • Anonymné
    lucky
    9. 10. 2012

    Dobrý deň,3/4 roka po augmentácii prsníkov sa mi pod pravým prsným implantátom začal tvoriť seróm.Najskôr som vybrala 200ks balenie wobenzymu a k tomu augmentin na preveciu zápalu.Nič sa nelepšilo a tak mi tekutinu chirurg vybral injekciou.Tekutina sa stále tvorila a po 2.výbere injekciou mi odporučil liek Detralex a lymfodrenáž..Liek som dobrala a lymfodrenáž som absolvovala 4x. Prsník je stále zväčšený a tvrdý,moja psychika na bode mrazu. Už neviem čo by mohlo pomôcť, sono 3 mesiace po augmentácii bolo v poriadku,nikto nevie z akých dôvodov sa tekutina tvorí skoro rok po operácii.Budem vďačná za každú radu.Ďakujem!

  • Anonymné
    karma
    23. 7. 2012

    prosím vás už mal niekto tak dlhodobý problém s vytváraním serómu aj 2-3 mesiace po operácii? že sa nehojí jazva, nie je možné vybrať stehy, resp, stále nové stehy okolo bradavky, a aj tak seróm presakuje?,,vraj to chce trpezlivosť a čas, že seróm sa stále musí vstrebať, ale prečo v ľavom prsníku sa vstrebal v pohode do mesiaca a s pravým je problém už pomaly 3 mesiace?

  • MUDr. Dušan Guba PhD. MPH

    · 12. 6. 2012

    prajem vam dobry den,
    s impl. allergan( natrelle) - byvale mcghan , mam viac ako 17 -18 rocne skusenosti- urcite patria k tzv " znackovym" implanttom v dobrom zmysle slova. Samozrejme su i implantaty, ktorym k vyssej kvalite nieco chyba, avsak menovat ich tu nemusime... d.g.

  • Anonymné
    karma
    11. 6. 2012

    Dobry den,
    velmi pekne dakujem za Vas prispevok, este sa Vas pytam, ci z vlastnej skusenosti viete povedat, ci urcity druh implantau moze sposobovat tazsie hojenie, alebo tuto tvorbu seromu, alebo co je vlastne pricinou tvorby seromu, ja osobne mam vlozene implantaty Natrelle, Allergan 370 gr.,mate s nimi konkretnu skusenost? Inak nemam ziadny problem, ziadnu teplotu, bolesti, ani ine tazkosti, az na tu tekutinu v oboch prsnikoch, z jedneho mi trochu vyteka, druhy je v poriadku, iba citim pohyb
    tekutiny.
    S mojim p.dr. sme sa zhodli na tom, ze pockame, ci sa serom vstrebe, alebo ako sa bude dalej vyvijat moj stav, ant.mam brat este asi 12 dni, vo stvrtok to budu 2 tyzdne po reoperacii, celkovo 6 tyzdnov od prvej operacie. Pytam sa aj z dovodu, za ak by bolo nutne implantaty vybrat, ci mam vobec do buducnosti este rozmyslat nad tym, dat si prsia vyplnit implantami, moj p. dr. sa nebrani tomu aby som svoj stav konzultovala aj s inymi odbornikmi, ibaze v tomto stadiu asi niekto iny tazko rozhodne, co s tym.
    Za Vasu odpoved vopred dakujem.

    Za Vasu odpoved vopred dakujem.

  • MUDr. Dušan Guba PhD. MPH

    · 11. 6. 2012

    prajeme Vam dobry den,
    Serom po augmentacii je jednou z moznych komplikacii, ktore mozu koncit aj vyberom- explantaciou implantatov.Je samozrejme na zvazeni operatera, ci, a v akom casom odspupe a po akej liecbe sa k tomuto kroku pristupi. Antibioticka leicka ma len protektivny chrakter. S pozdravom, D.Guba, ULK, Bratislava

  • Anonymné
    parfemka
    10. 6. 2012

    Hm, takže nezlepšilo sa to ? Ako vieš, že budu musieť isť von ? Bola si u niekoho ineho ?

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Radi Vás vypočujeme
Zapojte sa do diskusného fóra Estheticon. Chýbate nám tu!
Reklama