Prístup cez dvorec

Anonymné
Mia
Bratislava · Vytvorené: 29. 10. 2012 · Posledná odpoveď 6. 10. 2018

Dobrý deň,som po augmentácii /8.10.2012/.Implantáty (anatomické,345ml) som mala vkladané pod sval cez prsný dvorec , ktorý bol následne aj zmenšovaný. Zabudla som sa okrem iného spýtať svojho lekára, ako a čím si ošetrovať jazvy. Stehy boli vyberané 17. deň po operácii, hovoril, že to mám mať ešte 10 dní prelepené. Neviem prečo, tvar pŕs pripomína,ako keby boli implantáty okrúhle, kedy prsia nadobudnú ten prirodzený - anatomický tvar? Ešte ma trochu trápi, že prsné bradavky nie sú v jednej rovine, ľavá je nižšie. Môže to byť spôsobené aj pôvodnou asymetriou? /Prsia som mala "tubulárneho" tvaru, ľavý bol vždy menší/ Vopred Vám ďakujem za odpoveď.

4 komentáre

Reklama
  • Anonymné
    karin594570
    6. 10. 2018

    Mia, viete prosím poslat foto pred a po? dakujem Kaja

  • Anonymné
    luci7476627
    5. 10. 2018

    Dobrý deň,
    kontaktovala ste ohľadne Vašich pochybností operatéra? On Vám zo skúsenosti bude vedieť povedať, ako má pooperačný priebeh u Vás vyzerať.
    Dajte svojmu telu čas, sa vyrovnať s operáciou a určite kontaktujte doktora. :)
    Držím palce.
    Lucka

  • Anonymné
    Erika7
    4. 10. 2018

    ja mam tiež rovnaky problem. som po operacii už tri mesiace, kde bol jeden implantát vkladany cez prsny dvorec a zmensovany. teraz zmensovany prsnik vypada mensi. dlho som pocitovala bolesti a pnutie ako aj teraz.bradavku mam stale o čosi nižšie. ja dufam že sa to upravi. mam dojem že teraz mam fakt prsia asymetricke.

  • MUDr. Marek Šipka

    · 11. 12. 2012

    Zdravím,
    prsníky ešte môžu zmeniť tvar - implantáty "sadajú" určitú dobu po operácii. Cca po pol roku sa dá považovať výsledok za definitívny. Jazvy sa formujú niekoľko mesiacov, ako bude jazva vyzerať zavisí od stupňa traumatizácie okrajov rany počas zákroku, od kvality zošitia rany a nasledne pooperačnej starostlivosti. Prvé týždne je dôležité vyvarovať sa akejkolvek mechanickej traumatizácie jazvy, napínaniu okrajov rany. Hydratácia je dôležitá pre ideálne hojenie, jazva nemôže byť suchá. Často postačuje dlhodobé prelepovanie - "tepovanie". Existujú rôzne lokálne prípravky na jazvy, ktoré jazvu hydratujú. Najefektívnejšie sú silikonové produkty - silikonové gely.
    S pozdravom. Dr. Šipka

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Radi Vás vypočujeme
Zapojte sa do diskusného fóra Estheticon. Chýbate nám tu!
Reklama