Laser i na poškodené svaly panvového dna?

Anonymné
FAQ
Praha · Vytvorené: 6. 10. 2016 · Posledná odpoveď 24. 10. 2020

Dobrý deň. Po dvoch vaginálnych pôrodoch mám veľmi povolené steny pošvy, pokles maternice a poškodené svaly panvového dna. Som rok a pol od posledného pôrodu, snažím sa pravidelne posilovať svaly panvového dna cvičením, ale bez valného výsledku. Je pre mňa vhodný laser alebo skôr chirurgické riešenie (vaginoplastika)? Kam sa mám obrátiť na konzultáciu?

3 komentáre

Reklama
  • Anonymné
    zlaticko965946
    24. 10. 2020
    Najlepší komentár

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, po ťažkom pôrode som si teraz, rok a pol po pôrode, uvidela pri močení taký valček mierne vyčnievajuci z pošvy. Podľa doktora je to maternica zosunutá. Operácia a prichytenie maternice mi bola odporúčaná. Nakoľko ešte chcem mať dieťa mám strach. S laserom by sa maternica nedala posunúť vyššie? Samozrejme bez rizika potom keď budem tehotná, teda aby sa bábätku nič nestalo. Tehotenstvo plánujem tak o rok. Ďakujem za odpoveď

  • Anonymné
    Yvetta
    22. 7. 2020

    Dobrý deň, prosím viac informácií v Žiline operácia zadnej steny pošvy, doporučená, urogynekológom. Termín? cenná? laserom, anestézia? Ďakujem s pozdravom

  • FRAIS - Inštitút zdravia a krásy

    · 6. 10. 2016

    Uvoľnenie pošvových stien alebo vaginálny relaxačný syndróm je strata optimálnej štrukturálnej formy vagíny spojená s preťažením vaginálneho kanálu počas pôrodu alebo prirodzeným starnutím. Prejavuje sa poklesom predného kompartmentu (predná pošvová stena - cystokéla), stredného kompartmentu (maternica – prolaps maternice) a zadného kompartmentu (zadná pošvová stena - rektokéla) alebo ich kombináciou. Laserová rejuvenizácia pošvy funguje na princípe neablatívneho fototermálneho zúženia vaginálneho kanála pomocou remodelácie, ošetrenie je bezpečné, rýchle a jednoduché. Výsledný priaznivý efekt je spojený so zmenou trofiky pošvy vplyvom angiogenézy, zvýšenej aktivity fibroblastov a zmenou hladiny glykogénu a hrúbky epitelu. Pozitívny subjektívny dojem sa dostaví už po jednom ošetrení, optimálny počet opakovaní je 2-3x v mesačných intervaloch, pričom efekt trvá približne 12-18 mesiacov v závislosti od individuálnych dispozícií. Laserová rejuvenizácia vzhľadom na svoj neinvazívny charakter nevyžaduje žiadnu špeciálnu prípravu pred samotným výkonom a predstavuje modernú alternatívu operačnému výkonu bez potreby chirurgickej intervencie alebo anestézie. O rozsahu postihnutia a vhodnej metóde ošetrenia rozhoduje lekár.

    MUDr. Ľubica Hammerová, PhD
    Urogynekológ a pôrodník, FRAIS Inštitút zdravia a krásy

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Radi Vás vypočujeme
Zapojte sa do diskusného fóra Estheticon. Chýbate nám tu!
Reklama